Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Hizlaria(k): Felix Olaizola Alkorta (1928) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Baserritik bizi ziren eta garia eta sagardoa egiten zituzten, besteak beste. Dolarea bazuten etxean eta sagardoa nola egiten zuten azaltzen du. Gasolina eta olioa estraperloan izaten ziren eta kamioietan herrira ekarri eta zuhaitzetan ezkutatzen zituzten; gauez izaten zen estraperloa, ezkutukoa. Etxeko jakiak herriko agintariek agindutako tokira eraman behar izaten zituzten eta ordainetan diru apur bat ematen zieten.
Informazio gehiago: Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Ekonomia gerraostean
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Ogi ona saldu eta txarra jan
Nikolas Gardoki Mazmela (1938)
Aramaio
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo
-
Gerra ondoren gosea eta estraperloa
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Gerraostean eskean
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia