Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Hizlaria(k): Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Gerra ondoren gosea baino gehiago inbidia pasa zuten. Patatak, potajea eta taloa izaten zituzten. Ogia zen gehien nahi izaten zutena. Etxean txerria ere hiltzen zuten. Jana mantentzeko gazitu egiten zuten. Txorizoak-eta oliotan kontserbatzen zituzten. Eulietatik babesteko sare berezi batzuk erabiltzen zituzten.
Informazio gehiago: Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean eskeko asko
Aurora Artetxe Larrañaga (1927) Pilar Larrañaga Aranbarri (1931)
Azkoitia
-
Gerra ostean garia erein eta etxean eho
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Telefonoz jaso estraperloarako abisua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Txerria urtero hiltzen zuten
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Larre motzean haziak
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain
-
Aita gerran eta beraiek Bizkaiko hainbat herritan
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia