Gerra garaian zer jaten zen
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Umetan eta gaztetak ez zituzten dilista edo "lentejak" jaten. Gerra garaian, batata edo "boniatua" jaten zuten patataren ordez. Baba beltzak, zuriak eta gorriak jaten zituzten. Baserrietan kalean baino gose gutxiago pasatu zen. Kaleko jendia, ogia eta babarrunak jatera joaten ziren baserrietara.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra garaian zer jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Errazionamenduko ogia
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Libra eta erdi haragi
Joseba Lasa Garmendia (1934) Rosario Lasa Garmendia (1938)
Ordizia
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Aita gerran Bilbon; itzulitakoan panorama zaila Errenterian
Joseba Goñi Galarraga (1935)
Errenteria