Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin

Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin <p>Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.</p>

Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928)
Herria: Oñati (Gipuzkoa)

Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.

Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin

Ekonomia gerra garaian