Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Ekonomia gerra garaian
-
Baserriko produktuak azokan eros zitezkeen
Pilar Garaiburu Beloki (1914)
Amasa-Villabona
-
Gerrateek dirua ekarri dute Eibarrera
Bartolo Arriola Garate (1912)
Eibar
-
Munizioa trintxeretara gauez eramaten
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Gernikatik itzulera; etxea hutsik eta lanean hasi beharra
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Gerra garaiko lanak
Mari Carmen Agirre Berezibar (1924) Julita Arregi Etxeberria (1924)
Eibar
-
Gerra sasoiko bizipenak: jateko eta arroparik ez, etxeak hutsik, beldurra...
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Villapadiernako markesentzat lan egiten zuten neskameen egoera
Santos Leunda Eizagirre (1912)
Zarautz
-
Basosa egurretan, gerra garaian
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Gerra garaian etxekoak nola atera ziren aurrera
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Aita Deustuko zubian lanean
Koldo Pildain Gonzalez de Langarika (1931)
Otxandio