Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Arrautza gutxi izaten zen etxeetan eta saltzeko bat ere ez. Kalean kakauesak jaten zituela jendeak kontatzen du, besterik ez baitzen. Errepublika garaian hiru kiloko ogi zuri-zuria egiten zuten.
Informazio gehiago: Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Ekonomia gerraostean
-
Aita gerran eta beraiek Bizkaiko hainbat herritan
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Goseari aurre egiteko moduak
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Arroza jan eta jan
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Gerraostean eskeko asko
Aurora Artetxe Larrañaga (1927) Pilar Larrañaga Aranbarri (1931)
Azkoitia
-
Gose handia pasa zuten
Pepi Astigarraga Urkola (1932)
Lasarte-Oria
-
Gerra ostean goserik ez
Maria Dolores Kalonje Lizarazu (1930)
Donostia
-
Soldaduekin ikasi erretzen
Jesus Furundarena Goenaga (1924)
Mutriku
-
Gerraoste gogorra
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain