Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Arrautza gutxi izaten zen etxeetan eta saltzeko bat ere ez. Kalean kakauesak jaten zituela jendeak kontatzen du, besterik ez baitzen. Errepublika garaian hiru kiloko ogi zuri-zuria egiten zuten.
Informazio gehiago: Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Ekonomia gerraostean
-
Etxepean lau ume hil tuberkulosiarekin
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Goserik ez zuten pasatu
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Murgiako errotara mutil mordoa; baserriko lanak
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Babarruna artoarekin nahasten zuten
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Jangela soziala
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
"Txaperoak" etortzen ziren etxeak eta zaldi-karroak miatzera
Bartolo Etxabe Oliden (1928)
Zumaia
-
Osabaren etxean kontrabandoa
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Fraidetzarako ikasketak Tolosan
Jon Lopategi Lauzirika (1934)
Muxika
-
Suegurra eta egurrikatza
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua