Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Arrautza gutxi izaten zen etxeetan eta saltzeko bat ere ez. Kalean kakauesak jaten zituela jendeak kontatzen du, besterik ez baitzen. Errepublika garaian hiru kiloko ogi zuri-zuria egiten zuten.
Informazio gehiago: Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Ekonomia gerraostean
-
1950. urtera bitarteko gosea
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño
-
Estraperloa
Manolo Campos Castresana (1935)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Lezoko janari dendak
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Errotak itxita eta babarruna entregatu behar
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain