Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Arrautza gutxi izaten zen etxeetan eta saltzeko bat ere ez. Kalean kakauesak jaten zituela jendeak kontatzen du, besterik ez baitzen. Errepublika garaian hiru kiloko ogi zuri-zuria egiten zuten.
Informazio gehiago: Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					
					
					
					Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
					Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
 - 
					
					
					
Gerraostean eskasia eta premiak laster agertu ziren
Josefina Agirre Urizar (1927) Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
 - 
					
					
					
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
 - 
					
					
					
					
					
					Goserik ez zuten pasatu
					Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
 - 
					
					
					
					Errazionamendua
					
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz
 - 
					
					
					
					
					
					JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
					Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
 - 
					
					
					
Errazionamendua gerraostean
Angela Alberdi Arrillaga (1936) Antonina Alberdi Arrillaga (1925)
Donostia
 - 
					
					
					
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
 - 
					
					
					
'Auxilio Social'
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
 - 
					
					
					
					
					
					Estraperloa
					Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
 


