Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Arrautza gutxi izaten zen etxeetan eta saltzeko bat ere ez. Kalean kakauesak jaten zituela jendeak kontatzen du, besterik ez baitzen. Errepublika garaian hiru kiloko ogi zuri-zuria egiten zuten.
Informazio gehiago: Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Ekonomia gerraostean
-
Garai gogorrak bizi zituzten
Karmen Goñi Insausti (1921)
Etxarri Aranatz
-
Bateletako tranpak
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Garia kendu, artoa utzi
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Kontrabando garaiko anekdotak eta egoera ekonomikoa
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Errazionamendua gerraostean
Angela Alberdi Arrillaga (1936) Antonina Alberdi Arrillaga (1925)
Donostia
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Burdina estraperloan
Iñaki Bravo (1925)
Berriz