Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Hizlaria(k): Joxe Mari Ezeiza (1925) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Arrautza gutxi izaten zen etxeetan eta saltzeko bat ere ez. Kalean kakauesak jaten zituela jendeak kontatzen du, besterik ez baitzen. Errepublika garaian hiru kiloko ogi zuri-zuria egiten zuten.
Informazio gehiago: Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Ekonomia gerraostean
-
Lurrazpiko errota ezkutua
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Gerraostean jatekoa nondik atera?
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Zilarrezko txanponekin ogi zuria
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Soldadutzan estraperloan
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Gerraosteko janari eskasia
Felix Elorza Loidi (1936)
Aramaio
-
Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Jana bai, baina aukeran ez
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa