Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Hizlaria(k): Julian Maguregi Amesti (1924) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Gerra sasoian ez zegoen ogirik eta osaba-izekoren errotara joaten ziren arto-irin bila taloak egiteko. Gauean taloa jaten zuten esnearekin eta baita gaztaina egosiak ere.
Informazio gehiago: Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Pedro Iriarte (1937)
Abaurregaina
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Errazionamendu garaian ogi zuria nahi
Lorea Amutxastegi Aspiazu (1935)
Ondarroa
-
Mugaz bestaldeko estraperloa
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Aita estraperloan aritzeagatik kartzelara eraman zutenekoa
Anita Tolosa Goikoetxea (1941)
Urnieta
-
Estraperloan abere sendoa behar
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Zortzi anega gari entregatu behar
Antonio Uribarreniturrieta Bengoa (1917)
Aramaio
-
Alkoholerako Oromiñoko fielatoa
Carlos Urriolabeitia Gorroño (1931)
Muxika