Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Hizlaria(k): Julian Maguregi Amesti (1924) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Gerra sasoian ez zegoen ogirik eta osaba-izekoren errotara joaten ziren arto-irin bila taloak egiteko. Gauean taloa jaten zuten esnearekin eta baita gaztaina egosiak ere.
Informazio gehiago: Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Baserritarrek uzta eman beharra
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Estraperloa, dirua zutenentzako luxua
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi
-
Estrapeloa eta gosea
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Estraperlo ugari
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Etxe ondoan baratzea
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Olioa, azukrea eta kafea
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio