Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Hizlaria(k): Julian Maguregi Amesti (1924) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Gerra sasoian ez zegoen ogirik eta osaba-izekoren errotara joaten ziren arto-irin bila taloak egiteko. Gauean taloa jaten zuten esnearekin eta baita gaztaina egosiak ere.
Informazio gehiago: Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Ekonomia gerraostean
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gose garaia
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Pertsonen kontrabandoa, Bidasoa errekan
Patxi Urtizberea Lekuona (1937)
Irun
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraostean, Eibarren lanak gora
Candido Eguren Zabarte (1906)
Eibar
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Gari gutxi eta lan asko
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Jatekoa entregatu behar
Maritxu Arrieta Arrieta (1925)
Donostia
-
Errazionamendua
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Línea de la Concepción hirian kontrabandoan
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi