Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Hizlaria(k): Julian Maguregi Amesti (1924) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Gerra sasoian ez zegoen ogirik eta osaba-izekoren errotara joaten ziren arto-irin bila taloak egiteko. Gauean taloa jaten zuten esnearekin eta baita gaztaina egosiak ere.
Informazio gehiago: Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean ogiarekin arazoak
Migel Amas Egibar (1932)
Andoain
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Oihalgintzako eta estraperloko dirua barra-barra
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Baserriari esker, aurrera errazionamendu garaian
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Gerra eta gerraostea: uzta entregatu behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Errotako lana eta bizimodua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gobernuak tabernariei jarritako zergak
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Etxean buruhausteak janariarekin
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
Arrasatetik Elizondora ardiekin oinez
Esteban Etxabe Arregi (1927)
Arrasate


