Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Hizlaria(k): Julian Maguregi Amesti (1924) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Gerra sasoian ez zegoen ogirik eta osaba-izekoren errotara joaten ziren arto-irin bila taloak egiteko. Gauean taloa jaten zuten esnearekin eta baita gaztaina egosiak ere.
Informazio gehiago: Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Ekonomia gerraostean
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Valentina Jauregi Maiza (1930)
Tolosa
-
Errazionamenduan ere goserik ez Elantxoben
Kontxa Gonzalez Badiola (1928)
Elantxobe
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Goserik ez, baina gabezia bai
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Garai gogorrak bizi zituzten
Karmen Goñi Insausti (1921)
Etxarri Aranatz
-
Milizianoak ez osteko zaintzan
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Tren txikiko estraperloa III
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain