Garia eta artoa baserrian, errotara estraperloan
Hizlaria(k): Serapio Undabarrena Meabe (1930) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Ogia errazionamendukoa izaten zenez, taloa jaten zuten urdaiarekin, gosea engainatze aldera. Gari asko zuten baserrian, eta baita arto pixka bat ere. Inguruan hiru errota zituzten, gauez joan behar izaten zuten estraperloan, milizianek ikus ez zitzaten.
Informazio gehiago: Garia eta artoa baserrian, errotara estraperloan
Ekonomia gerraostean
-
Baserritarrei esker iraun zuten gose denboran
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Astoa oso baliagarria zen. Errazionamenduko tabakoa
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Gose garaian, tuberkulosia asko
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani
-
Nafarroatik patataren estraperloan gauez
Martina Agirre Zuriarrain (1930)
Abaltzisketa
-
Entregatutako jeneroa alondegian biltzen
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Estraperloa
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Baserriko jeneroa udaletxean entregatu behar
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano