Garia eta artoa baserrian, errotara estraperloan
Hizlaria(k): Serapio Undabarrena Meabe (1930) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Ogia errazionamendukoa izaten zenez, taloa jaten zuten urdaiarekin, gosea engainatze aldera. Gari asko zuten baserrian, eta baita arto pixka bat ere. Inguruan hiru errota zituzten, gauez joan behar izaten zuten estraperloan, milizianek ikus ez zitzaten.
Informazio gehiago: Garia eta artoa baserrian, errotara estraperloan
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko jeneroa udaletxean entregatu behar
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Gaileten apurren zain
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Patxi Pagola Ibarrola (1933)
Urnieta
-
Soldadutzako gidabaimena eta kontrabandoko gasolina
Antonio Etxeberria Olano (1919)
Astigarraga
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Txirrindularia estraperloan
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Bueltan, San Jeronimo kalera; irakasle
Amale Arzelus Arrieta (1924)
Donostia
-
Josten ikastera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate