Gose denborako jakiak
Hizlaria(k): Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927) Herria: Ermua (Bizkaia)
Garia tostatu, eta hura zen kafea. Morokila, esnea... Behi bat zuten eta errebero epel-epela (esne jaitsi berria) edaten zuten. Arrazionamentu kartila. Baleak diruaren ordez.
Informazio gehiago: Gose denborako jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean ogi txarra
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Kontrabando garaian drogarik ez
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Kuadrillako giroa; igandetako denbora-pasak
Juan Ezenarro Barrenetxea (1911)
Zarautz
-
Gerraosteko otorduak
Sabino Auzmendi Arratibel (1926)
Ataun
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Egunez lantegira eta gauez eskolara
Serafin Basauri Arteaga (1935)
Eibar
-
Tren bidez estraperloa
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Gosea gerra garaian
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil