Gose denborako jakiak
Hizlaria(k):
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Herria: Ermua (Bizkaia)
Garia tostatu, eta hura zen kafea. Morokila, esnea... Behi bat zuten eta errebero epel-epela (esne jaitsi berria) edaten zuten. Arrazionamentu kartila. Baleak diruaren ordez.
Informazio gehiago: Gose denborako jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoko ogia; desagertutako baserriak
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Goseari aurre egiteko moduak
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Ezkontza egunean Guardi Zibilaren bisita
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Gerraostean garia entregatu behar
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Ogia ezkutuan egiten
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Kataide-aduana
Javier Arregi Liziaga (1925)
Arrasate
-
Olur litografia eta gizarte zerbitzuak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Ogi beltza gerra sasoian
Ricardo Duñabeitia Gandarias (1929)
Muxika