Gose denborako jakiak
Hizlaria(k):
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Herria: Ermua (Bizkaia)
Garia tostatu, eta hura zen kafea. Morokila, esnea... Behi bat zuten eta errebero epel-epela (esne jaitsi berria) edaten zuten. Arrazionamentu kartila. Baleak diruaren ordez.
Informazio gehiago: Gose denborako jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Sarramentara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Estraperloagatik batzuetan isuna bai eta besteetan ez
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Estraperloko anekdota bat
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Gerra-osteko egoera gogorra
Jesusa Sarriegi Aiestaran (1919)
Beasain
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Herri-laguntzak kanpotarrentzat orduan ere
Aintzane Telleria Madariaga (1931)
Bermeo
-
Txerria lurpetik atera
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Errazionamendu garaia
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati