Gose denborako jakiak
Hizlaria(k): Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927) Herria: Ermua (Bizkaia)
Garia tostatu, eta hura zen kafea. Morokila, esnea... Behi bat zuten eta errebero epel-epela (esne jaitsi berria) edaten zuten. Arrazionamentu kartila. Baleak diruaren ordez.
Informazio gehiago: Gose denborako jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Oiartzungo errotara
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Gerraostean gaztainak batzera
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendu garaian, okindegian neskame
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gerraostean Eibarrera itzulera
Asun Anguera Illarramendi (1928)
Eibar
-
Goserik ez, baina beharra bai
Iñaxi Gereñu Odria (1928)
Legazpi
-
Estraperloko errota garia ehotzeko
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Errotak eta kontrabandoa
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Baserriko jeneroa emanarazi
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano