Gose denborako jakiak
Hizlaria(k): Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927) Herria: Ermua (Bizkaia)
Garia tostatu, eta hura zen kafea. Morokila, esnea... Behi bat zuten eta errebero epel-epela (esne jaitsi berria) edaten zuten. Arrazionamentu kartila. Baleak diruaren ordez.
Informazio gehiago: Gose denborako jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoari esker aurrera atera zen Usurbil
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Guardia zibilekin izan zuten arazoa
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Estraperloko garaia
Bernabe Bergara Aginaga (1929)
Tolosa
-
Arto zakuekin Hernanira autobusez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Kupoa noiz kendu zuten
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamendu garaian ogi zuria nahi
Lorea Amutxastegi Aspiazu (1935)
Ondarroa
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Ilargiaren garrantzia
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Mezetara joatea derrigorra zen
Maitxo Egilegor Portugal (1942)
Errenteria