Gose denborako jakiak
Hizlaria(k): Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927) Herria: Ermua (Bizkaia)
Garia tostatu, eta hura zen kafea. Morokila, esnea... Behi bat zuten eta errebero epel-epela (esne jaitsi berria) edaten zuten. Arrazionamentu kartila. Baleak diruaren ordez.
Informazio gehiago: Gose denborako jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Kanpotarren etorrera
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Hernaniko errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Soldatak eta estraperloa
Pello Iribar Perurena (1924)
Amasa-Villabona
-
Gerra amaiera eta ondorengo miseria
Valeriana Zabala Goikoetxea (1925)
Altzo
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Merkatura gerra ostean
Donato Ibarguren Unanue (1920)
Bergara
-
Gose garaian, tuberkulosia asko
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani
-
"Jan eskasia"
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa