Gose denborako jakiak
Hizlaria(k): Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927) Herria: Ermua (Bizkaia)
Garia tostatu, eta hura zen kafea. Morokila, esnea... Behi bat zuten eta errebero epel-epela (esne jaitsi berria) edaten zuten. Arrazionamentu kartila. Baleak diruaren ordez.
Informazio gehiago: Gose denborako jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Guardia zibilek Xanti anaia arrapatu zutenekoa
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Estraperloan poliziarengandik ihesi
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Errotara ilunpean joan beharra
Inazio Albizuri Etxaniz (1928)
Azpeitia
-
Mutikoak soldaduen arrantxotik jaten
Fermin Ruiz de Gauna Ibañez de Garayo (1923)
Elgoibar
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Errazionamenduko txistea
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
"Guardabinoa" eta kontrabandoa
Maritxu Arrieta Arrieta (1925)
Donostia
-
Esker txarreko kaleko jendea
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun