Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Julen Iriondo Bergaretxe (1920) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Gerraostean euskal kultura oso zapalduta egon zen. Era berean, ez zegoen jatekorik, eta dirua ere gutxi. Julenek gogoan du bi hilabetez ogirik probatu gabe egon zela. Okindegietan batatak (boniato) banatzen zituzten. Baserriko senideei esker ondo konpondu ziren, baina benetako gosea ezagutu zuten. Batzuetan, dendetan ere bukatu egiten ziren errazionamenduko gauzak.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Txerria hiltzen zuten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Letxuga eta aza, tripa betetzeko
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Mandoa irauli
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Goizuetaraino astoarekin errotara
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Gosetea eta estraperloa
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Gerrako pobrezia eta janaria
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu