Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Julen Iriondo Bergaretxe (1920) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Gerraostean euskal kultura oso zapalduta egon zen. Era berean, ez zegoen jatekorik, eta dirua ere gutxi. Julenek gogoan du bi hilabetez ogirik probatu gabe egon zela. Okindegietan batatak (boniato) banatzen zituzten. Baserriko senideei esker ondo konpondu ziren, baina benetako gosea ezagutu zuten. Batzuetan, dendetan ere bukatu egiten ziren errazionamenduko gauzak.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Irin eta ardo bila, zortzi urterako
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Estraperloko jeneroaren prezioa
Simona Maiz Labaka (1927) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Errazionamendua eta entregatutako uzta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerra osteko goseari aurre egiten
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
Guardi zibilak belarretan ezkutatuta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Ubalategiko garia
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Errazionamendua gerraostean
Angela Alberdi Arrillaga (1936) Antonina Alberdi Arrillaga (1925)
Donostia
-
Estraperloan Arabara
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza