Estraperloko ogia, gerraostean
Hizlaria(k): Bernarda Mercader Elurburu (1916) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogi falta izan zen gerra ondorean. Gosea pasatu zuten. Errazionamendua zegoen. Estraperloko ogia ere bazen, Nafarroatik ekarritako irinarekin egina, eta erosi egiten zuten.
Informazio gehiago: Estraperloko ogia, gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Janaria gerraostean
Maria Huizi Apezetxea (1933)
Berastegi
-
Dirua behar zen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Gerraostean, gerrikoak baino hobe tiranteak
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Garai batean, taloa nagusi
Xanti Lasarte Zugasti (1925)
Urnieta
-
Garia entregatu, baina banatu ez
Joxe Torregarai Gorostidi (1937) Iñaki Urkia Urdanpileta (1935)
Usurbil
-
Gosea zenean, arbia eta taloa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Guardia zibilarekin arazoak errotan
Juli Exposito Loinaz (1925)
Ordizia