Estraperloko ogia, gerraostean
Hizlaria(k): Bernarda Mercader Elurburu (1916) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogi falta izan zen gerra ondorean. Gosea pasatu zuten. Errazionamendua zegoen. Estraperloko ogia ere bazen, Nafarroatik ekarritako irinarekin egina, eta erosi egiten zuten.
Informazio gehiago: Estraperloko ogia, gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Arto-leku ona, gariarentzat txarra; entregatu beharra
Fermin Munduate Beitialarringoitia (1929)
Eskoriatza
-
Olioak astebeteko jornala balio zuen
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua Seguran, eta estraperloa Lazkaon
Agustina Mujika Intxausti (1922)
Idiazabal
-
Gerraosteko gosea
Iñaki Murua Arregi (1926)
Zarautz
-
Gerra osteko gosea
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein