Estraperloko ogia, gerraostean
Hizlaria(k): Bernarda Mercader Elurburu (1916) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ogi falta izan zen gerra ondorean. Gosea pasatu zuten. Errazionamendua zegoen. Estraperloko ogia ere bazen, Nafarroatik ekarritako irinarekin egina, eta erosi egiten zuten.
Informazio gehiago: Estraperloko ogia, gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Gurpil-azalak kontrabandoan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Errazionamendu garaia
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia
-
Jangela soziala
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraostean errazionamendua; Mujika gozo-denda
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Aguazilak jeneroa kendu
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Kanpotarren etorrera
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Ezkondu eta gero, lana utzi behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Baserriko bizimodua
Candida Zubizarreta Azkoitia (1936)
Azkoitia