Gurelesa esnea
Hizlaria(k): Carolina Bikondoa Elizegi (1938) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Lekaleak jaten zituzten gehiena. Errazionamendua gogoan du; poltsa hutsa bueltan eramaten zuten berriz. Azukrea eta olioa neurrira erosten zen. Gurelesa esnea saltzen zuten dendan.
Informazio gehiago: Gurelesa esnea
Ekonomia gerraostean
-
Sagar-lapurretara inguruko baserrietara
Eulogio Alkorta Badiola (1932)
Ondarroa
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Metxazko metxeroa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gosetea
Cipriano Diaz de Mendibil Biteri (1924) Garbiñe Diaz de Mendibil Biteri (1932)
Legutio
-
Errazionamenduko janaria eta bestelako jeneroa
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Errazionamendua eta ordaina
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Umezurtzak "Auxilio Social"era
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani