Osabak ekarritako irina
Hizlaria(k): Mariasun Elosegi Kortadi (1925) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean nola elikatzen ziren. Osaba bat morroi zegoen errota batean, eta taloa egiteko irina ekartzen zien. Taloa, esnea, aza... jan ohi zituzten. Ama zaku patata batekin etxeratu zenekoa kontatzen du. Jendea ogiarekin estraperloan ibiltzen zen: "trenean etorri eta ogia botatzen zuten, eta jendea zain egoten zen zakuak hartzeko". Ama Donostiara joaten zenean arraina erosten zuen: txitxarroa eta bakailaoa ohikoak izaten ziren.
Informazio gehiago: Osabak ekarritako irina
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoa, Guardiak kontrolatuta
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia
-
Erosleek diru gutxi; merkataritza ikasketak
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Baserrian goserik ez
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Ekonomia hobetu arte, garia lagun ona
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Gerra ondorengo lan eskasia
Inaxi Irastortza Artola (1914)
Oiartzun
-
Gerra ostean mugimendu industriala
Kontxita Beitia Oiarbide (1940)
Donostia
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
-
Gerra osteko kontrabandoa
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraostea: errazionamendua eta kupoa
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara