Osabak ekarritako irina
Hizlaria(k):
Mariasun Elosegi Kortadi (1925)
Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean nola elikatzen ziren. Osaba bat morroi zegoen errota batean, eta taloa egiteko irina ekartzen zien. Taloa, esnea, aza... jan ohi zituzten. Ama zaku patata batekin etxeratu zenekoa kontatzen du. Jendea ogiarekin estraperloan ibiltzen zen: "trenean etorri eta ogia botatzen zuten, eta jendea zain egoten zen zakuak hartzeko". Ama Donostiara joaten zenean arraina erosten zuen: txitxarroa eta bakailaoa ohikoak izaten ziren.
Informazio gehiago: Osabak ekarritako irina
Ekonomia gerraostean
-
"Bodegon" sagardotegia
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Estraperloko ogia, gerraostean
Bernarda Mercader Elurburu (1916)
Donostia
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Irinarekin eta erbiarekin etxera
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Gerra ondorenean goserik ez, baina falta bai
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Baserrian goserik ez
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Gerraostean, baserriko jeneroa entregatu behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Gerra osteko elikadura
Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935)
Tolosa
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo