Osabak ekarritako irina
Hizlaria(k): Mariasun Elosegi Kortadi (1925) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean nola elikatzen ziren. Osaba bat morroi zegoen errota batean, eta taloa egiteko irina ekartzen zien. Taloa, esnea, aza... jan ohi zituzten. Ama zaku patata batekin etxeratu zenekoa kontatzen du. Jendea ogiarekin estraperloan ibiltzen zen: "trenean etorri eta ogia botatzen zuten, eta jendea zain egoten zen zakuak hartzeko". Ama Donostiara joaten zenean arraina erosten zuen: txitxarroa eta bakailaoa ohikoak izaten ziren.
Informazio gehiago: Osabak ekarritako irina
Ekonomia gerraostean
-
Makiak etxe inguruan
Pepi Agirre Perurena (1938)
Hernani
-
Materiala errazionamenduan
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Guardia Zibila, mikeleteak eta jatekoa
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Etxe ondoan baratzea
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Gosete-urteak seminarioan
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Kanpoan gauzak merkeago
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Gose garaian herritik baserrietara jende asko joaten zen
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia


