Osabak ekarritako irina
Hizlaria(k): Mariasun Elosegi Kortadi (1925) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean nola elikatzen ziren. Osaba bat morroi zegoen errota batean, eta taloa egiteko irina ekartzen zien. Taloa, esnea, aza... jan ohi zituzten. Ama zaku patata batekin etxeratu zenekoa kontatzen du. Jendea ogiarekin estraperloan ibiltzen zen: "trenean etorri eta ogia botatzen zuten, eta jendea zain egoten zen zakuak hartzeko". Ama Donostiara joaten zenean arraina erosten zuen: txitxarroa eta bakailaoa ohikoak izaten ziren.
Informazio gehiago: Osabak ekarritako irina
Ekonomia gerraostean
-
Txahala ukuiluan hil eta Guardia Zibila etxera
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Estraperloko jeneroaren prezioa
Simona Maiz Labaka (1927) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Bartzelonan guardiek kontrabandoaz harrapatu zutenekoa
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Umea jaiotakoan, atsolorra
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Kontrabandoan hasteko irrikan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errazionamendua eta babarruna entregatu beharra
Iñaxi Oruezabal Martiarena (1924)
Irun
-
Jangela soziala
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Baserritik bizi ziren
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Oliorik ezean, txerriaren koipea
Maria Angeles Gorriño Aranburu (1944)
Mendata
-
Goserik ez zuten pasatu
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia