Osabak ekarritako irina
Hizlaria(k): Mariasun Elosegi Kortadi (1925) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean nola elikatzen ziren. Osaba bat morroi zegoen errota batean, eta taloa egiteko irina ekartzen zien. Taloa, esnea, aza... jan ohi zituzten. Ama zaku patata batekin etxeratu zenekoa kontatzen du. Jendea ogiarekin estraperloan ibiltzen zen: "trenean etorri eta ogia botatzen zuten, eta jendea zain egoten zen zakuak hartzeko". Ama Donostiara joaten zenean arraina erosten zuen: txitxarroa eta bakailaoa ohikoak izaten ziren.
Informazio gehiago: Osabak ekarritako irina
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko bidea
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Atallura irin bila
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Goserik ez, gerraostean
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Babarruna entregatu beharra
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Baserrian goserik ez; elikagaiak entregatzera Anoetara
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Ilargiaren garrantzia
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa


