Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Hizlaria(k): Joxe Mari Aristi Garate (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gosete handia egon zen. Ogia hauts egiten zen, eta patatarik ez zegoen; haren ordez, batata jaten zuten egosita. Jose Mariren aitak Toalleko errotatik estraperloan ekartzen zituen garia eta irina tabernarako. Errotak zarata egiten zuen, eta, gauez eho ahal izateko, zerbait egiten zuten hura isildu ahal izateko. Gero, etxean ogia egiten zuten.
Informazio gehiago: Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean urte txarrenak
Asun Anguera Illarramendi (1928) Jose Sarasua Gorrochategui (1923)
Eibar
-
Bidasoa ibaia, Euskal Herriko "Berlingo murrua"
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Errazionamendua
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Gose garaia
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Errazionamendua
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Ogi beltza egiten zuten
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Hamabi urterekin Galarditarren dendara lanera
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Gerrako oroitzapenak
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Guardia Zibilen mantenua baserritarren ardura
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio