Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Hizlaria(k): Joxe Mari Aristi Garate (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gosete handia egon zen. Ogia hauts egiten zen, eta patatarik ez zegoen; haren ordez, batata jaten zuten egosita. Jose Mariren aitak Toalleko errotatik estraperloan ekartzen zituen garia eta irina tabernarako. Errotak zarata egiten zuen, eta, gauez eho ahal izateko, zerbait egiten zuten hura isildu ahal izateko. Gero, etxean ogia egiten zuten.
Informazio gehiago: Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Ekonomia gerraostean
-
Ezkondu arte lanean
Damiana Etxaiz Mujika (1936)
Astigarraga
-
Txerriak ezkutatzeko, mozkortu
Sebastian Zabalegi Aristimuño (1934)
Astigarraga
-
Amezketarrak eta mikeleteak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Garia entregatu behar; ogia errazionamenduan
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Egunero baserritarrak azokan
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Atxirikatik ekartzen zuten irina gose denboran
Mario Alejandro Ruiz Estebanez (1920)
Bermeo
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
12 urtetatik txanponen bilduma egiten
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Gerraostea baserrian; erroten egoera
Valentin Ibabe Zubizarreta (1918)
Aramaio


