Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Hizlaria(k): Joxe Mari Aristi Garate (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gosete handia egon zen. Ogia hauts egiten zen, eta patatarik ez zegoen; haren ordez, batata jaten zuten egosita. Jose Mariren aitak Toalleko errotatik estraperloan ekartzen zituen garia eta irina tabernarako. Errotak zarata egiten zuen, eta, gauez eho ahal izateko, zerbait egiten zuten hura isildu ahal izateko. Gero, etxean ogia egiten zuten.
Informazio gehiago: Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko kontuak
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Txahala ezkutatzeko komeriak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Ogia estraperloan
Anttoni Lujanbio Alberro (1925)
Astigarraga
-
Ezkon-bidaian, Bilbora
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Umetan, enkarguak azukrearen truke
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Animalia hilketa kontrolatua
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Gerra ostean auzoan errotarik ez
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Eibarrera lanera
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar