Errazionamendua nolakoa zen
Hizlaria(k): Ana Artola Etxeberria (1923) Herria: Abaltzisketa (Gipuzkoa)
Errazionamendua nolakoa izaten zen eta zein produktu erabiltzen zituzten kontatzen du. Goserik ez zuten pasa baina miserian ibiltzen ziren dena entregatu behar izaten zen eta. Denak tratu berdina izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamendua nolakoa zen
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gabeziak
Joxepa Artola Artola (1930)
Lizartza
-
Lezoko janari dendak
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Errotara ezkutuan joatean pasatako beldurrak
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Legutiora errazionamenduko ogi bila
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Merkatura gerra ostean
Donato Ibarguren Unanue (1920)
Bergara
-
Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa