Errazionamendua nolakoa zen
Hizlaria(k): Ana Artola Etxeberria (1923) Herria: Abaltzisketa (Gipuzkoa)
Errazionamendua nolakoa izaten zen eta zein produktu erabiltzen zituzten kontatzen du. Goserik ez zuten pasa baina miserian ibiltzen ziren dena entregatu behar izaten zen eta. Denak tratu berdina izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamendua nolakoa zen
Ekonomia gerraostean
-
Goizuetako bidea
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
"Gorrien" aldekoak izateagatik, markatuta
Mari Pilar Manterola Salegi (1949)
Zumaia
-
Ogi zuria Frantziatik
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Olioa, azukrea eta kafea
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
Errotaria eta estraperloa
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Beheko sua; gerra ostean, boniatoa
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Estraperlo kontuak
Jose Aizpurua Murgoitio (1931) Patxi Esteibarlanda Aizpurua (1921)
Elorrio