Sagarrak eta errazionamentuko boniatoak okindegira eramaten ziren erretzera
Hizlaria(k): Joseba Garate Elosua (1936) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Sagardoa ere edaten zen, baina gehienbat txotxeko sagardoa, sagardo gozoa, "muztioa" esaten zitzaiona. Parrokiatik behera egiten zen sagardoa. Udazken-negu aldean izaten zen hori eta garai horretan sagar-erreak jateko ohitura zegoen. Sagarrak okindegira eramaten ziren erretzeko. Errazionamenduan ematen ziren boniatoak ere halaxe erretzen zituzten. Errazionamendua 50era arte egon zen.
Informazio gehiago: Sagarrak eta errazionamentuko boniatoak okindegira eramaten ziren erretzera
Gerratik itzulera
-
Aita tuberkulosiarekin itzuli zen gerratik
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Aitaren izaera eta trebeziak
Miren Lete Oiartzabal (1935)
Errenteria
-
Eibarrera lanera
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Irakasle mutxurdin gaizto batek Institutuan gorriak ikustarazi zizkion
Julen Madariaga Agirre (1932)
Bilbo
-
Etxerik gabe, lantzean etxe batean bizi behar
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko miseria
Markos Gerediaga Bilbao (1925)
Amorebieta-Etxano
-
Toursetik Hego Euskal Herrira
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Berriz okupatu zutenean, etxera
Agustin Otadui Arrasate (1920)
Berriz
-
Limonada naturala egiten zen azukre eta "Orange"-arekin
Pastora Iraola Larrañaga (1916)
Soraluze


