Sagarrak eta errazionamentuko boniatoak okindegira eramaten ziren erretzera

Sagarrak eta errazionamentuko boniatoak okindegira eramaten ziren erretzera Sagardoa ere edaten zen, baina gehienbat txotxeko sagardoa, sagardo gozoa, "muztioa" esaten zitzaiona. Parrokiatik behera egiten zen sagardoa. Udazken-negu aldean izaten zen hori eta garai horretan sagar-erreak jateko ohitura zegoen. Sagarrak okindegira eramaten ziren erretzeko. Errazionamenduan ematen ziren boniatoak ere halaxe erretzen zituzten. Errazionamendua 50era arte egon zen.

Hizlaria(k): Joseba Garate Elosua (1936)
Herria: Zumaia (Gipuzkoa)

Sagardoa ere edaten zen, baina gehienbat txotxeko sagardoa, sagardo gozoa, "muztioa" esaten zitzaiona. Parrokiatik behera egiten zen sagardoa. Udazken-negu aldean izaten zen hori eta garai horretan sagar-erreak jateko ohitura zegoen. Sagarrak okindegira eramaten ziren erretzeko. Errazionamenduan ematen ziren boniatoak ere halaxe erretzen zituzten. Errazionamendua 50era arte egon zen.

Informazio gehiago: Sagarrak eta errazionamentuko boniatoak okindegira eramaten ziren erretzera

Gerratik itzulera