Otorduetako jakiak
Hizlaria(k): Juan Azkue Irastorza (1928) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
1940-41 urteetan gosea zen nagusi. Egunero talo-esnea gosaltzen zuten eta bazkaltzeko baba izaten zen normalean. Garbantzua igandeetako jaki preziatua izaten zen. Noizean behin arraina ere jaten zuten.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Gerratik itzulera
-
Arrazionamendu garaia; ogi-eskasia
Juan Jose Markaide Etxabe (1935) Pako Olazabal Iruretagoiena (1936)
Zarautz
-
Aita Santoñara eraman zuten lanera
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Gizarte matxista
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Hiru urteren ostean bueltatu ziren Kortezubitik Gernikara
Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Gerratik itzulera; etxea hutsik
Jose Gorospe Abasolo (1934) Antonio Sagarna Ortuondo (1922)
Dima
-
Frantziatik Bilbora
Bego Ereñaga Onaindia (1927)
Durango
-
Bueltan, lanik ez
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Etxera itzuli zirenean
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Arrazolara itzulera
None Bernastarrak ()
Atxondo
-
Errazionamendua eta estraperloa
Migel Gorostidi Zuaznabar (1940)
Itsasondo