Otorduetako jakiak
Hizlaria(k): Juan Azkue Irastorza (1928) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
1940-41 urteetan gosea zen nagusi. Egunero talo-esnea gosaltzen zuten eta bazkaltzeko baba izaten zen normalean. Garbantzua igandeetako jaki preziatua izaten zen. Noizean behin arraina ere jaten zuten.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Gerratik itzulera
-
Soldaduek etxeetan egindako hondatzeak
Enrike Ardanza Odriozola (1928)
Abadiño
-
Murtzianoen familia
Mari Ardanza Azkarate (1927)
Durango
-
Eibar erreta
Agustina Askasibar Lauzirika (1929)
Eibar
-
Boniatoa patataren ordez
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Arkotxera itzulera eta gerraostea
Bixente Agorria Gurtubai (1933) Jose Antonio Agorria Gurtubai ()
Amorebieta-Etxano
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Andra Mariko eliza gerran apurtu zuten
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz
-
Gerra ostean erreka estaltzen
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Buelta Donostiara
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia


