Otorduetako jakiak
Hizlaria(k):
Juan Azkue Irastorza (1928)
Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
1940-41 urteetan gosea zen nagusi. Egunero talo-esnea gosaltzen zuten eta bazkaltzeko baba izaten zen normalean. Garbantzua igandeetako jaki preziatua izaten zen. Noizean behin arraina ere jaten zuten.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Gerratik itzulera
-
Agintari berriak lapurretarako gertu
Maria Igarza Zubiate (1924)
Elorrio
-
Ama beharrean hartu ez
Luzia Ganboa Eizagirre ()
Durango
-
Gerraosteko egoera; kalean gosea
Isabel Jauregi Mendizabal (1926)
Antzuola
-
Etxerik gabe, lantzean etxe batean bizi behar
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Aita Bilbotik Durangora bizikletan, nahiz eta ez jakin
Luis Irazola Zamalloa (1931)
Durango
-
Ezagutu ez gerratik itzuli zen neba
Kontxa Gonzalez Badiola (1928)
Elantxobe
-
Gerraosteko bizimodua
Garbiñe Diaz de Mendibil Biteri (1932)
Legutio
-
Bilbotik Deriora etxera itzultzen
German Ibarluzea Aurre (1921)
Derio
-
Mutrikutik Donostiara
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia