Otorduetako jakiak
Hizlaria(k): Juan Azkue Irastorza (1928) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
1940-41 urteetan gosea zen nagusi. Egunero talo-esnea gosaltzen zuten eta bazkaltzeko baba izaten zen normalean. Garbantzua igandeetako jaki preziatua izaten zen. Noizean behin arraina ere jaten zuten.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Gerratik itzulera
-
II. Mundu Gerra hasi eta Durangora itzulera
Bego Ereñaga Onaindia (1927)
Durango
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Gerraren ondorioz Eibar hankaz gora
Enrique Franco Albizuri (1925)
Eibar
-
Etxera itzuli eta Aita Juan trabajadoreetan
Felix Arruti Bikandi (1932)
Iurreta
-
Agintari berriak lapurretarako gertu
Maria Igarza Zubiate (1924)
Elorrio
-
Mutrikutik Donostiara
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Bueltarako bidean, zubiak apurtuta
Martina Gallastegi Mendia (1921)
Durango
-
Frantziatik Bilbora
Bego Ereñaga Onaindia (1927)
Durango
-
Dantzak eta bekatuak
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Aita Bilbotik Durangora bizikletan, nahiz eta ez jakin
Luis Irazola Zamalloa (1931)
Durango