Otorduetako jakiak
Hizlaria(k):
Juan Azkue Irastorza (1928)
Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
1940-41 urteetan gosea zen nagusi. Egunero talo-esnea gosaltzen zuten eta bazkaltzeko baba izaten zen normalean. Garbantzua igandeetako jaki preziatua izaten zen. Noizean behin arraina ere jaten zuten.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Gerratik itzulera
-
Herrira itzulitakoan, panorama gogorra
Juan Bautista Barandiaran Iturriotz (1928)
Andoain
-
Gerrarengatik ihesi joan Portugaletera eta Kataluniara
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Amonak eskuz egindako koltxak besteen etxeetan
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Frantziatik bueltan mojek atetik "bota" zituzten
Jesus Mari Agirre-Amalloa Ozamiz (1931)
Gernika-Lumo
-
Francoren denboran Ondarroako kale-izenak aldatu egin zituzten
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Ardiak eta astoak lapurtzen zituzten
Fermin Etxebarria Elorza (1928)
Aramaio
-
Giro-politikoa gerra ostean. Garai gogorra
Juan Iturria Astiazaran (1921)
Zarautz
-
Euskara gutxietsia gerraostean
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Ubidetik etxera, oso eguraldi txarrarekin
Benita Goikuria Egiluz (1930)
Zeanuri
-
Abadiñora bueltan bizikleta lapurtu
Juan Luis Garcia Itxaso (1953)
Abadiño