Otorduetako jakiak
Hizlaria(k): Juan Azkue Irastorza (1928) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
1940-41 urteetan gosea zen nagusi. Egunero talo-esnea gosaltzen zuten eta bazkaltzeko baba izaten zen normalean. Garbantzua igandeetako jaki preziatua izaten zen. Noizean behin arraina ere jaten zuten.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Gerratik itzulera
-
Gerraostean zer jaten zuten
Juana Lizarralde Buenetxea (1914)
Zarautz
-
Astiro-astiro bizimodua aurrera
Koldo Pildain Gonzalez de Langarika (1931)
Otxandio
-
'Cara al Sol'ak eta Espainiako bandera
Daniela Bernaola Agirre (1938) Lourdes Bernaola Agirre (1932) Anastasio Urizar Belakortu (1923)
Mañaria
-
Ipuruako futbo zelaia Eibarko hondakinekin eraikia
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Bueltan, etxeak hustuta
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Mendatatik Elorriora Alejandro Goikoetxeak jarritako kamioian
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Kantina besapean hartuta, etxeetara esnea saltzera
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Bi urtez ebakuatuta; etxea erdi suntsituta
Deunoro Sardui Enbeita (1934)
Muxika
-
Sei urterekin Hernanira
Rufina Telletxea Ollokiegi (1931)
Hernani
-
Markinatik etxera
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga


