Arrazionamendu garaia; ogi-eskasia
Hizlaria(k): Juan Jose Markaide Etxabe (1935) Pako Olazabal Iruretagoiena (1936) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Arrazionamendua. Egunero babarrunak jaten zituzten, baina ezer gabe, oliorik ere ez zegoelako. Ogi zuririk ez zen egoten eta garai batean arto lokotsekin egiten zuten ogia. Orduko janariaren inguruko kontuak.
Informazio gehiago: Arrazionamendu garaia; ogi-eskasia
Gerratik itzulera
-
Bonbardaketa ostean, Peioneko denda zabaldu zuten
Kruzita Etxabe Garro (1930)
Gernika-Lumo
-
Baserri asko konfiskatu zituzten
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Ubidetik etxera, oso eguraldi txarrarekin
Benita Goikuria Egiluz (1930)
Zeanuri
-
Gerra ostean erreka estaltzen
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Frantzian dantzalekuetan, etxean lan eta lan
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Etxea egiten hasi eta hura ordaintzeko lanak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Barrenkale, laua?
Emilia Unamuno Zamakola (1915)
Eibar
-
Bilbora itzuli eta lanean hasi
Patxi Azkarate Maturana () Bego Elejabarrieta Gonzalez ()
Bilbo
-
Errazionamendua
Beatriz Agirregomezkorta Zelaiaran (1926)
Pasaia
-
Saraspeko errementari tailerra
Jesus Mari Agirre-Amalloa Ozamiz (1931)
Gernika-Lumo


