Gerraostean zer jaten zuten
Hizlaria(k): Juana Lizarralde Buenetxea (1914) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-ostean ez zuten goserik pasatu, babarruna eta ogia izaten zuten eta. Garia egiten zuten eta gero Errota-berrira joaten ziren, etxean ogia egiteko. Zer jaten zuten. Orduan arraina merkeago egoten zen arrautzak baino eta amak arrautzak saldu eta arraina ekartzen zuen.
Informazio gehiago: Gerraostean zer jaten zuten
Gerratik itzulera
-
Bueltan, interina eta arraina saltzen
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Diru mugimendu gutxi: trukaketa eta errazionamendua
Maria Jesus Enbil Urdanpilleta (1940)
Oiartzun
-
Ezkerrekoa zelakoan eta txapel gorria soinean
Maria Irazabal Izundegi (1921)
Muxika
-
Aita, Burgosen preso
Inus Etxeberria Iraola (1928)
Donostia
-
Donibane Lohizunen biltegi batean bizitzen
Pedrotxo Urizberea Emazabel (1922)
Donostia
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Eurek etxera. Askori errekisatu.
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Santurtzitik itsasontziz alde egiteko pasatako momentu latzak
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Desfileak
Regina Gorrotxategi Miranda (1921)
Hernani
-
Ama beharrean hartu ez
Luzia Ganboa Eizagirre ()
Durango