Gerraostean zer jaten zuten
Hizlaria(k): Juana Lizarralde Buenetxea (1914) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-ostean ez zuten goserik pasatu, babarruna eta ogia izaten zuten eta. Garia egiten zuten eta gero Errota-berrira joaten ziren, etxean ogia egiteko. Zer jaten zuten. Orduan arraina merkeago egoten zen arrautzak baino eta amak arrautzak saldu eta arraina ekartzen zuen.
Informazio gehiago: Gerraostean zer jaten zuten
Gerratik itzulera
-
Estraperloa; bizkaitarrak Gipuzkoara eta alderantziz
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Goikoetxea ingeniariarekin elkarrizketa
Antonio Mardaras Arrieta (1922)
Maruri-Jatabe
-
Pikatxoi eta palaz lurra kentzen
Alberto González Acha (1935)
Eibar
-
Gerra ostean erreka estaltzen
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Kalean paseatzen neskak
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Bueltan, lana bilatzeko arazoak
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Margaritak
Regina Gorrotxategi Miranda (1921)
Hernani
-
Durangora itzulera
Luzia Ganboa Eizagirre ()
Durango
-
Gerratik itzulera; etxea hutsik
Jose Gorospe Abasolo (1934) Antonio Sagarna Ortuondo (1922)
Dima
-
Emakumeen aisialdiko ohiturak
Maria Altuna Bereziartua (1934)
Azpeitia


