Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Gerratik itzulera
-
Tolosako batzokia
Maria Luisa Sancho Olareaga (1929)
Tolosa
-
Gerraren ondorioz Eibar hankaz gora
Enrique Franco Albizuri (1925)
Eibar
-
Errazionamenduko jakiak
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Frantziako ama eta hemengo ama
Roberto Altuna Iriondo (1930)
Eibar
-
Bueltan, lana bilatzeko arazoak
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Aitaren azken musua
José Antonio González Acha (1931)
Eibar
-
Olaetatarrak Frantziara
Maria Dolores Basterretxea Santiago (1933)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz
-
Durangora itzuli eta lapurretak
Amaia Aroma Lejarreta (1937) Arantza Aroma Lejarreta (1933) Eskarne Aroma Lejarreta (1934)
Durango
-
Ermuko "Rancho" etxearen nondik norakoak
Danel Zenarrutzabeitia Badiola (1927)
Eibar