Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Gerratik itzulera
-
"Ama, hau da zuk esaten zenduan gure aitta?"
Agurne Muguruza Alberdi (1935) Nati Muguruza Alberdi (1938)
Elgoibar
-
Kanposantura joan ziren bizitzera
Beatriz Lejarraga Kalzakorta (1932)
Gernika-Lumo
-
Amonak eskuz egindako koltxak besteen etxeetan
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Etxera bueltatu eta den-dena eurek utzi zuten bezala zegoen
Martina Gallastegi Mendia (1921)
Durango
-
Gerra aurretik ereindako uzta
Gregorio Biteri Mendieta (1922)
Legutio
-
Amak alarguntasunik kobratu ez eta lanera
Jabier Urkijo Juaristi (1932)
Berriz
-
Bonbardaketa ostean, Peioneko denda zabaldu zuten
Kruzita Etxabe Garro (1930)
Gernika-Lumo
-
Paristik Gernikara bueltan, aitona-amonen etxean
Xexili Mintegia Zabalgojeaskoa (1927)
Gernika-Lumo
-
Ogi-beltza nolakoa zen
Agate Loiola Antzuola (1925) Ignacia Loiola Antzuola (1927) Rosario Loiola Antzuola (1922)
Zarautz
-
"Gorrien" diruak baliorik ez
Matilde Aizpurua Zubizarreta (1926)
Zestoa