Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Gerratik itzulera
-
Durangora itzuli eta lapurretak
Amaia Aroma Lejarreta (1937) Arantza Aroma Lejarreta (1933) Eskarne Aroma Lejarreta (1934)
Durango
-
Gerraren ondorioz Eibar hankaz gora
Enrique Franco Albizuri (1925)
Eibar
-
Auzokoen arteko tirabirak, gerraren eraginez
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Otorduetako jakiak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Gerra amaitu eta Eibarrera itzulera: Valentziatik Zaragozara
Salvador Marzana Amuategui (1918)
Eibar
-
Amarekin Eibarrera bueltatu
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Gordexolatik itzulita, etxea nola lortu zuten
Enrike Etxeberria Aldazabal (1936) Fernando Etxeberria Aldazabal (1932)
Berriz
-
Emakumeak tabernara sartzea gaizki ikusia
Mari Tere Gantxegi Juaristi (1923)
Eibar
-
Arreba brodatzailea, irakaslea eta emagina
Mikel Aretxaga Motxobe (1932)
Durango
-
San Pedro bezperaz etxera, ia hiru urte kanpoan egin eta gero
Jose Gurrutxaga Ondartza (1921)
Elgoibar


