Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Gerratik itzulera
-
Herrira itzulitakoan, miseria eta isiltasuna
Pedro Garro Olano (1911)
Berriz
-
Arrazolara itzulera
None Bernastarrak ()
Atxondo
-
Andra Mariko eliza gerran apurtu zuten
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Frantziatik bueltan mojek atetik "bota" zituzten
Jesus Mari Agirre-Amalloa Ozamiz (1931)
Gernika-Lumo
-
Lantegiko errazionamendua
Rufino Arbelaitz Sarasola (1924)
Oiartzun
-
Gerra ondoren eskolara berriro
Felisa Urzuriaga Ugarteburu (1928)
Eibar
-
Errazionamenduan arazorik gabe
Pilar Mujika Arana (1919)
Arrasate
-
Hamabost urtegaz lanera
Gotzon Atutxa Estankona (1930)
Durango
-
Baserri asko konfiskatu zituzten
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Gordexolatik itzulita, etxea nola lortu zuten
Enrike Etxeberria Aldazabal (1936) Fernando Etxeberria Aldazabal (1932)
Berriz