Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Gerratik itzulera
-
Amandrearen etxean hamalau lagun
Roberto Altuna Iriondo (1930)
Eibar
-
Errazionamenduko jakiak
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Kantu eta sinbolo frankistak eskolan
Herminio Urizar Zuñaga (1927)
Elorrio
-
Gizarte matxista
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Aitaren izaera eta trebeziak
Miren Lete Oiartzabal (1935)
Errenteria
-
Abarketa-lantegira bizitzen
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo
-
Toursetik Hego Euskal Herrira
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Sagardogintzaren gainbehera eta biziberritzea
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Isuna ordaindu eta gerra ostean Bergarara buelta
Eneko Oregi Goñi (1953)
Bergara
-
Bainuetxeko ogiak, estraperlokoak
Lazaro Garate Aristondo (1927)
Zestoa