Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Gerratik itzulera
-
Mantila, mezarako
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Pixontziak kakaz beteta aurkitu zituzten
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Itzuleran auzoan jende ona
Manuela Irazola Zamalloa (1926)
Durango
-
Errazionamendua
Beatriz Agirregomezkorta Zelaiaran (1926)
Pasaia
-
Frantzian dantzalekuetan, etxean lan eta lan
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Gerratik itzulitakoan aitak lana lortzeko izandako arazoak
Joxe Sagarzazu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Aita ez zuen ezagutu, gerratik itzuli zenean
Pepi Astigarraga Urkola (1932)
Lasarte-Oria
-
Kaleak eta kuartela garbitzera zigortuta
Domeke Elexpuru Altube (1919)
Aramaio
-
Gerraosteko premia
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Bueltan, etxea hutsik
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara