Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Gerratik itzulera
-
Bonbardaketa ostean batetik bestera
Maria Antonia Ikazuriaga Ugalde (1930)
Gernika-Lumo
-
Goian jaio eta behean lan
Begoña Olabarria Zabalo (1928)
Antzuola
-
Nuarbeko errotara oinez
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Gerraosteko maistra gaiztoa
Nati Bilbao Onaindia (1929)
Durango
-
Errazionamenduaren inguruko kontuak
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia
-
Gerratik itzultzeko pasatako komeriak
Joxe Sagarzazu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Gerraosteko miseria
Markos Gerediaga Bilbao (1925)
Amorebieta-Etxano
-
Valentziatik etxera
Lore Egurrola Urkiola (1924)
Ondarroa
-
Aitarekin elkartu
Karmen Abarrategi Eraña (1924)
Arrasate
-
Eskola berria eraiki zutenekoa
Patxi Zabarte Beitia (1922)
Arrasate


