Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Hizlaria(k): Felipe Korta Gurrutxaga (1928) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
11-12 urte zituela gerra amaitu zen eta gosetea etorri zen orduan. Etxean behiak izaten zituzten, baina maizterrak ziren. Ekonomikan ogia egiten zuen amak. 12-14 lagun elkartzen ziren etxean eta gaztaina, talo eta sagardo nahikoa izaten zuten. Otorduetan barazkiak eta potajea jaten zuten eta igandeetan garbantzuak ziren jaki berezi. Arrain ugari izaten zen eta kalitate onekoa. Angulak merke izaten ziren; arrainen bat erosiz gero, eskukada angula oparitzen zuten.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Gerratik itzulera
-
Gasteizko soldaduak
Domeke Elexpuru Altube (1919)
Aramaio
-
Gerra sasoian etxetik alde eginda; Zarauztik etxera itzulera
Andoni Unanue Lekuona (1932)
Lasarte-Oria
-
Gizarte matxista
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Egunero eskolara ezin joan
Nati Bilbao Onaindia (1929)
Durango
-
Sagardogintzaren gainbehera eta biziberritzea
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Frantziara errefuxiatu
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo
-
Otxandiora itzulera
Jon Lasuen Goikolea (1921)
Otxandio
-
Alonsotegitik Otxandiora ardiekin
Juan Kruz Garate Garate (1926)
Otxandio
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Bueltan, etxeak hustuta
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia


