Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Hizlaria(k): Alejandro Ormazabal Garmendia (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Errazionamendua xaboi, olio, azukre eta abarrekin egiten zen. Ogia eta olioa oso kalitate txarrekoak ziren. Alejandro etxe onekoa zen eta ez zuen sekula goserik pasa, baina lagunek bai. Estraperloa dendariek eta gutxien uste zenak egiten zuen: komeriak izaten ziren ezkutuan jana eramaten.
Informazio gehiago: Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Gerratik itzulera
-
Berangotik bueltan aita kartzelara
Juanita Olariaga Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Itzuleran auzoan jende ona
Manuela Irazola Zamalloa (1926)
Durango
-
Goserik ez, baina nahi beste ere ez
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Santurtzitik itsasontziz alde egiteko pasatako momentu latzak
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Gerraosteko miseriak
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Gerra ostean erreka estaltzen
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Alemaniarren svastika kortako ateetan eta harrietan
Libe Asua Zarrabeitia (1916)
Galdakao
-
Eibarrera itzulera
Asun Anguera Illarramendi (1928) Jose Sarasua Gorrochategui (1923)
Eibar
-
Gaztetan harrobian eta errementari ibilitakoa
Rufino Etxebarria Petralanda (1922)
Muxika


