Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Hizlaria(k): Alejandro Ormazabal Garmendia (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Errazionamendua xaboi, olio, azukre eta abarrekin egiten zen. Ogia eta olioa oso kalitate txarrekoak ziren. Alejandro etxe onekoa zen eta ez zuen sekula goserik pasa, baina lagunek bai. Estraperloa dendariek eta gutxien uste zenak egiten zuen: komeriak izaten ziren ezkutuan jana eramaten.
Informazio gehiago: Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Gerratik itzulera
-
Tailerretan, emakume mordoa
Mari Carmen Agirre Berezibar (1924) Julita Arregi Etxeberria (1924)
Eibar
-
Gerrako umezurtzentzat ikastetxea
Eulalia Aranburu Urkizu (1932)
Hernani
-
Gerrak soldaduengan utzitako ondorioak
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Gerra ostean euskarak atzerakada handia
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Gerra ondoren eskolara berriro
Felisa Urzuriaga Ugarteburu (1928)
Eibar
-
Errazionamenduko jakiak
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Gerratik bueltan, senide bat hila
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Gerraostean seminariora bueltan
Bittor Garaigordobil Berrizbeitia (1915)
Abadiño
-
Bonbardaketa osteko Erdiko Kalea
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Razionamendua; goserik ez zuten izan
Agate Loiola Antzuola (1925) Ignacia Loiola Antzuola (1927) Rosario Loiola Antzuola (1922)
Zarautz