Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Hizlaria(k): Alejandro Ormazabal Garmendia (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Errazionamendua xaboi, olio, azukre eta abarrekin egiten zen. Ogia eta olioa oso kalitate txarrekoak ziren. Alejandro etxe onekoa zen eta ez zuen sekula goserik pasa, baina lagunek bai. Estraperloa dendariek eta gutxien uste zenak egiten zuen: komeriak izaten ziren ezkutuan jana eramaten.
Informazio gehiago: Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Gerratik itzulera
-
Goikoetxea ingeniariarekin elkarrizketa
Antonio Mardaras Arrieta (1922)
Maruri-Jatabe
-
Itzulera gogorra
Bego Ereñaga Onaindia (1927)
Durango
-
Kanarietan eskala gose-denbora gordinean
Julen Madariaga Agirre (1932)
Bilbo
-
Herritik irteteko baimen-eskatzea
Francisco Javier Aranburu Aranguren (1921)
Zarautz
-
Gerran Eibar txiki-txiki eginda geratu zen
Serafin Basauri Arteaga (1935)
Eibar
-
Errazionamenduko ogia eta olioa
Julian Iruretagoiena Olalde (1924)
Azkoitia
-
Kartzelako urte gogorrak
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Baserrira bueltatu zirenean gerrako arrastoak
Emilio Esturo Altuna (1937) Kontxi Esturo Altuna (1945) Idoia Esturo Lauzirika (1962) Julen Guttadauro Esturo (1998)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra bukatutakoan txerriaren burua eskegita aurkitu zuten
Joxe Pablo Aranzadi Urretabizkaia (1932)
Donostia
-
Berrogei urterekin itzuli
Sebastian Erdoiza Jaio (1916)
Iurreta