Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Hizlaria(k): Alejandro Ormazabal Garmendia (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Errazionamendua xaboi, olio, azukre eta abarrekin egiten zen. Ogia eta olioa oso kalitate txarrekoak ziren. Alejandro etxe onekoa zen eta ez zuen sekula goserik pasa, baina lagunek bai. Estraperloa dendariek eta gutxien uste zenak egiten zuen: komeriak izaten ziren ezkutuan jana eramaten.
Informazio gehiago: Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Gerratik itzulera
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Herria berreraikitzen
Enrike Aranzabal Olaeta (1924)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko premia
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Aita etxean ezkutatuta
Maite Rodrigez Romero (1931)
Busturia
-
Errazionamenduko ogi beltza
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Frantzian dantzalekuetan, etxean lan eta lan
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko Eibar
Gaspar Alvarez Lucio (1918)
Eibar
-
Nerecan inprenta
Karmen Iraola Idiakez (1922)
Donostia
-
Gerran alde egin behar
Milagros Magunazelaia Amenabar (1927)
Otxandio
-
Aitaren lagun karlista
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia


