Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
CAF lantegia militarizatuta gerra denboran
Bitoriano Apalategi Aranburu (1921) Jose Usabiaga Etxeberria (1923) Juan Bautista Usabiaga Etxeberria (1923)
Beasain
-
Durangon hondakinak garbitzen
Anastasio Urizar Belakortu (1923)
Mañaria
-
Karlistenean bazkaldu eta lotara Abadiñora
Anastasio Urizar Belakortu (1923)
Mañaria
-
Gerra denboran armagintzan jardun zuen
Julen Iriondo Bergaretxe (1920)
Elgoibar
-
Lantegiak gerran aberastu
David Barandiaran Iturriotz (1927)
Amasa-Villabona
-
Ebakuazioan Karrantzako etxe batean
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Anaiak Sopuertara joan ziren; zilarrezko ogerlekoak
Ricardo Duñabeitia Gandarias (1929)
Muxika
-
Ogi-banatzaile lanetan
Patxi Zabarte Beitia (1922)
Arrasate
-
Milizianoak arrautzak erosten
Basilio Ugarte Urrutia (1925)
Aramaio
-
Asturiarrek nahi zutena egiten zuten
Claudio Zabala Kaltzada (1922)
Gernika-Lumo