Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
Gerra etorri zenean
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Ama, Orbean hasi
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Soldaduek ganaduak eraman
Migel Gurrutxaga Lesaka (1929)
Azpeitia
-
Lanean jai eta beste lan bat bilatu
Isidoro Mujika Treku (1922)
Urnieta
-
Miarritzen II: etxez etxe, gero eta hobeto
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria
-
Loiolan baserriak bai, baina lantegirik ez
Boni Alberdi Jauregi (1926)
Donostia
-
Eskola euskaraz
Milagros Ertzilla Arregi (1934)
Arrasate
-
Gerran eskola utzi behar
Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Etxeko janaria, tropentzat
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Ostu beharra, jan ahal izateko
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano