Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
Gerran fabrikak militarizatuta Andoainen
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Patrizioren fabrikan egiten zituzten bonbak
Markox Madinabeitia Yarza (1924)
Oñati
-
Gerra garaian Soraluzen lanean
Jesus Arrizabalaga ()
Berriz
-
Edarra hamar ogerlekoren truke
Mauri Lasaga Belategi (1922) Jaione Ormaetxea Trojaola (1924)
Aramaio
-
Gerra garaian Telleriarenean lanean
Luis Anduaga Lamariano (1922) Cecilia Kortabarria Araiztegi (1928)
Antzuola
-
Estankoak gerrako alargunentzat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Orian serenoa bakarrik gelditu zenekoa
Xebastian Kerejeta Irazustabarrena (1934)
Lasarte-Oria
-
Miarritzen III: senarra ospitalerako lanean
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria
-
Karlistenean bazkaldu eta lotara Abadiñora
Anastasio Urizar Belakortu (1923)
Mañaria
-
Gerra etorri zenean
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia