Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
Soldaduen errukia
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Pasaiara joateko agindua
Korneli Egimendia Aranburu (1910)
Oiartzun
-
Ama guardien arropak garbitzera behartuta
Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo
-
Asturiarrek nahi zutena egiten zuten
Claudio Zabala Kaltzada (1922)
Gernika-Lumo
-
Telleriarenean kartutxo-gerrikoak nola egiten zituzten
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Gerran gosea bai, baina gerraostean ez
Maria Iruretagoiena Olano (1928)
Getaria
-
Gerra garaian, Ondarroan inkomunikatuta
Juanita Zelaia Balenziaga (1918)
Markina-Xemein
-
Tropek, dena libre
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Eibarko arma-lantegiak
Agustin Arana Barinaga (1913) Bartolo Arriola Garate (1912)
Eibar
-
Gerra sasoian Beasainen neskame
Bittori Goitia Larrañaga (1928)
Oñati


