Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
15 urtegaz karretero, hildakoak batzen
Jesus Barandika Berrojalbiz (1921) Feli Goikoetxea Enbeita (1930)
Muxika
-
Milizianoek ondo jaten zuten
Eustakia Agiriano Zuazua (1924)
Aramaio
-
Gerratean, 10 hilabete Gernikan
Margarita Aranberri Laskurain (1914) Pedro Laskurain Lizarralde (1912)
Soraluze
-
Gerra garaian Soraluzen lanean
Jesus Arrizabalaga ()
Berriz
-
Telleriarenean kartutxo-gerrikoak nola egiten zituzten
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Kanpotarrak ongi integratu al ziren?
David Barandiaran Iturriotz (1927)
Amasa-Villabona
-
Inguruko tornuak zerrajerarako errekisatuta
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Milizianoak baserrian
Mauri Lasaga Belategi (1922) Jaione Ormaetxea Trojaola (1924)
Aramaio
-
Ahizpak soldaduentzat alkandorak josi behar
Matxo Larrañaga Iturbe (1919)
Azkoitia
-
Zubiaurre lantegian, espoletagintzan
Jose Zuatzubizkar Goenaga (1922)
Elgoibar


