Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
Bonbardaketa osteko lapurretak
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Umetako oroitzapenak: gerrako ekonomia
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Eibartar asko Valentziako hainbat herritan lanean gerra garaian
Leonor Larrañaga Azurza (1913)
Eibar
-
Erreketeak eta "Margaritak"
Joxepa Sarobe Olarra (1920)
Hernialde
-
Elorrion frontea pasa arte
Julian Azkarraga Fuldain (1928)
Elgeta
-
Umeek gutxiago sentitu egoeraren larritasuna
Miren Astibia Olaiz (1925)
Errenteria
-
Durangon hondakinak garbitzen
Anastasio Urizar Belakortu (1923)
Mañaria
-
Senarra atxilotuta eta Derion lanean
Placida Azpitarte Egia (1915)
Berriz
-
Astelena, gerrako soldaduen jantoki
Migel Gallastegi Ariznabarreta (1918)
Eibar
-
Milizianoek ondo jaten zuten
Eustakia Agiriano Zuazua (1924)
Aramaio