Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
Gerratik itzulitakoak, estraperloan
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Txomin Amasorrain gerra garaian etxean
Agustin Amasorrain Linazisoro (1950)
Bergara
-
Gerra garaian, Ondarroan inkomunikatuta
Juanita Zelaia Balenziaga (1918)
Markina-Xemein
-
Aitak ihesi egin nahi ez
Tomas Izagirre Garate (1918)
Ermua
-
Falangisten alkandorak
Itziar Ajuria Garate (1924)
Elgoibar
-
Baserriko produktuak azokan eros zitezkeen
Pilar Garaiburu Beloki (1914)
Amasa-Villabona
-
Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Lanean jai eta beste lan bat bilatu
Isidoro Mujika Treku (1922)
Urnieta
-
Gerra sasoiko bizipenak: jateko eta arroparik ez, etxeak hutsik, beldurra...
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Aitaren gerrako istorioak
Manuel Olasagasti Arriaga (1940)
Lezo