Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Ekonomia gerra garaian
-
Hegazkinen metrailadoreak eta bonbak prest edukitzea zen euren betebeharra
Salvador Marzana Amuategui (1918)
Eibar
-
Txomin Amasorrain gerra garaian etxean
Agustin Amasorrain Linazisoro (1950)
Bergara
-
Bergarara telak erostera
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Kofradiako dirua Iparraldera
Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo
-
Loiolara bizitzera
Jon Ezeiza Areitioaurtena (1936)
Donostia
-
Bergarara lagunekin taxian
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Antzuolako industria gerra aurreko urteetan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Kanpotarrak ongi integratu al ziren?
David Barandiaran Iturriotz (1927)
Amasa-Villabona
-
Erreketeen arropak garbitzen
Lore Egurrola Urkiola (1924)
Ondarroa
-
Ama, Orbean hasi
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku


