Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Ekonomia gerra garaian
-
Aita Andoaina itzultzera atrebitu eta kartzelan bukatu zuenekoa
Joxeba Amutxastegi Aranzabal (1927)
Andoain
-
Senarra atxilotuta eta Derion lanean
Placida Azpitarte Egia (1915)
Berriz
-
Bizartegia kendu eta kiosko/posta bihurtu
Joxeba Amutxastegi Aranzabal (1927)
Andoain
-
Gerra garaiak
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Donostiatik arraina saltzera
Pilar Garaiburu Beloki (1914)
Amasa-Villabona
-
Gerra sasoian Beasainen neskame
Bittori Goitia Larrañaga (1928)
Oñati
-
Gerrara behartuak
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Gerran fusilak egin, kartzelara eta soldadutzara
Secundino Loidi Erquizia (1919)
Eibar
-
Bonbardaketa osteko lapurretak
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Bizartegiaren garrantzia familiako ekonomian
Joxeba Amutxastegi Aranzabal (1927)
Andoain


