Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Ekonomia gerra garaian
-
Bi bandoetako soldaduentzat josten
Maria Angeles Beitia Oruna (1918)
Aramaio
-
Umetako oroitzapenak: gerrako ekonomia
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Baratzea eta oiloak
Gloria Agirrebeña Lizarazu (1912)
Bergara
-
Bergarara lagunekin taxian
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Intendentzia elizpean, komandantzia abade-etxean
Pako Isasti Irusta (1929)
Elgoibar
-
Zerrajeraren ekoizpena, zerrailez gain
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Alberic-en (Valentzia) lantegia gerra garaian
Benigna Sarasketa Maiztegi (1922)
Eibar
-
Soldaduen errukia
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Lanean jai eta beste lan bat bilatu
Isidoro Mujika Treku (1922)
Urnieta
-
Aita Egiako teila-lantegian lanean
Boni Alberdi Jauregi (1926)
Donostia