Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Ekonomia gerra garaian
-
Gerran familia sakabanatuta
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Gerra garaian kontrabandoa eta errazionamendua
Pilar Galarraga Urkizu (1931)
Errezil
-
Erreketeen arropak garbitzen
Lore Egurrola Urkiola (1924)
Ondarroa
-
Gerraren ondorenak
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Aitak ihesi egin nahi ez
Tomas Izagirre Garate (1918)
Ermua
-
Gerratik ihesi Frantziara
Jesusa Akarregi Aboitiz (1920)
Lekeitio
-
Eskola euskaraz
Milagros Ertzilla Arregi (1934)
Arrasate
-
Langileak militar izendapenekin
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Bi bandoetako soldaduentzat josten
Maria Angeles Beitia Oruna (1918)
Aramaio
-
Angulei esker jende asko aurrera atera zen
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil