Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Ekonomia gerra garaian
-
Gerran fusilak egin, kartzelara eta soldadutzara
Secundino Loidi Erquizia (1919)
Eibar
-
Gerra-garaiko jatekoa
Karmele Elola Aranburu (1924)
Zarautz
-
Astean birritan Ondarroara
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein
-
Gerrateek dirua ekarri dute Eibarrera
Bartolo Arriola Garate (1912)
Eibar
-
Gerratik ihesi Frantziara
Jesusa Akarregi Aboitiz (1920)
Lekeitio
-
Bizartegiaren garrantzia familiako ekonomian
Joxeba Amutxastegi Aranzabal (1927)
Andoain
-
Francoren tropen etorrera
Juliana Mendizabal Guenetxea (1923)
Berriz
-
Fabrikak militarizatzeak ekarritako abantailak
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Soldaduen errukia
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Gerra etorri zenean
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia