Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Ekonomia gerra garaian
-
"Comité de No Intervención" zelakoaren traizioa
Salvador Marzana Amuategui (1918)
Eibar
-
Gerraostean bonbek eztanda
Julian Azkarraga Fuldain (1928)
Elgeta
-
Lanerako argindarrik ez
Julen Iriondo Bergaretxe (1920)
Elgoibar
-
Zerrajera militarizatua
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Laborden lanean ala gerran soldadu?
Erramun Ansa Zinkunegi (1928)
Andoain
-
Astean birritan Ondarroara
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein
-
Babeslekuetara lasterka sirenak entzutean
Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Etxean ere lana
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Milizianoak arrautzak erosten
Basilio Ugarte Urrutia (1925)
Aramaio
-
Soraluzen, kanoi-lantegian lanean
Luxiano Juaristi Alberdi (1932)
Azkoitia