Gosea ez pasatzeko baliabideak izandakoak
Hizlaria(k): Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Goserik ez zuten pasa, bazutelako janaria nondik lortu: batzuek baratzetik, besteek mahastietatik, eta besteek itsasotik. Olioa erosi egin behar izaten zuten, eta ondo zaintzen zuten zenbat gastatzen zuten. Ogia erosteko jendea nola moldatzen zen azaltzen dute. Beraiek etxean ez zuten ogirik egiten; bai, ordea, taloak.
Informazio gehiago: Gosea ez pasatzeko baliabideak izandakoak
Ekonomia gerra garaian
-
Bala-zorroak kiloka saltzen zituzten
Inas Munitiz Lartitegi (1925)
Bermeo
-
Falangisten alkandorak
Itziar Ajuria Garate (1924)
Elgoibar
-
Milizianoek ondo jaten zuten
Eustakia Agiriano Zuazua (1924)
Aramaio
-
Bizartegia kendu eta kiosko/posta bihurtu
Joxeba Amutxastegi Aranzabal (1927)
Andoain
-
Aitaren gerrateko bizipenak: Izar lantegian militarizatuta, bonbardaketak...
Andoni Sagarna Izagirre (1947)
Donostia
-
Soldadutza Deustun, gerrako presoekin batera
Julen Iriondo Bergaretxe (1920)
Elgoibar
-
Gerra denboran etxerik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Anaiak Sopuertara joan ziren; zilarrezko ogerlekoak
Ricardo Duñabeitia Gandarias (1929)
Muxika
-
Ahizpak soldaduentzat alkandorak josi behar
Matxo Larrañaga Iturbe (1919)
Azkoitia
-
Gorrien dirua
Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate