Gosea ez pasatzeko baliabideak izandakoak
Hizlaria(k): Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Goserik ez zuten pasa, bazutelako janaria nondik lortu: batzuek baratzetik, besteek mahastietatik, eta besteek itsasotik. Olioa erosi egin behar izaten zuten, eta ondo zaintzen zuten zenbat gastatzen zuten. Ogia erosteko jendea nola moldatzen zen azaltzen dute. Beraiek etxean ez zuten ogirik egiten; bai, ordea, taloak.
Informazio gehiago: Gosea ez pasatzeko baliabideak izandakoak
Ekonomia gerra garaian
-
Lan-baldintzak Telleria lantegian
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Etxean ere lana
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Antiguako ebanisteriara berriro
Andres Ormazabal Izeta (1916)
Donostia
-
Militarrentzako sukaldari
Itziar Ajuria Garate (1924)
Elgoibar
-
Soraluzen, kanoi-lantegian lanean
Luxiano Juaristi Alberdi (1932)
Azkoitia
-
Gerratik itzulitakoak, estraperloan
Joxe Zulueta Uribe (1921)
Arrasate
-
Bonbardaketa osteko lapurretak
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Gerra-garaiko jatekoa
Karmele Elola Aranburu (1924)
Zarautz
-
Gerraostean bonbek eztanda
Julian Azkarraga Fuldain (1928)
Elgeta
-
Lantegiak gerran aberastu
David Barandiaran Iturriotz (1927)
Amasa-Villabona


