Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Arnaldo Bolumburu Inza (1933) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Amona baten lehengusinak baserria zuen Mekolalden. Hamabost egunean behin bertara joaten ziren jatera. Baba gorriak urdaiarekin, txorizoa, baserriko ogia... lehertu arte jaten zuten. Baserritarrek artoa, irina, eta abar entregatu egin behar izaten zituzten, baina betiere zatiren bat gordetzen zuten. Baserrietan ere estraperloa egiten zen. Baserrietakoek ez zuten goserik pasa, baina kalekoek bai.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa gauean izaten al zen?
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Aizpurutxoko errotan garia eho eta etxerako ogia egiten zuten
Elias Lete Larrañaga (1940)
Azkoitia
-
Gosetea eta kupoa
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Guardi zibilak belarretan ezkutatuta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Gerra eta kartzelak vs gerraostea eta gosea
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Errazionamendua
Arantxa Agirre Zabaleta (1933)
Amasa-Villabona
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia