Gerraosteko errazionamendua
Hizlaria(k): Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930) Herria: Mañaria (Bizkaia)
Frontea hilabetez Mañarian egon ostean, alde egin zuten. Gerraostean, gosea zen nagusi, baina baserrietan bazuten zer edo zer. Errazionamenduan ematen zioten ogi-txuskoa etxera orduko jaten zutela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandorako metodoak
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Babarruna entregatu beharra; kaletarren gosea
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Gose-denboran artoa erreta
Antonio Zendoia Garmendia (1931)
Donostia
-
Garia erosi behar entregatzeko
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Gerra osteko goseari aurre egiten
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Txekorrak estraperloan erosi eta saltzen
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Gerra osteko miseria
Tere Arregi Letamendi (1932)
Arrasate
-
Bezeroekin gertuko harremana I: gerra ostea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati