Otorduetako jakiak
Hizlaria(k): Juan Azkue Irastorza (1928) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
1940-41 urteetan gosea zen nagusi. Egunero talo-esnea gosaltzen zuten eta bazkaltzeko baba izaten zen normalean. Garbantzua igandeetako jaki preziatua izaten zen. Noizean behin arraina ere jaten zuten.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Gerratik itzulera
-
Aitaren izaera eta trebeziak
Miren Lete Oiartzabal (1935)
Errenteria
-
Gerra-garaian non egon ziren; itzultzean etxea hutsik
Leandra Elizburu Bilbao (1923)
Aretxabaleta
-
Senarra kartzelara
Mauri Lasaga Belategi (1922) Jaione Ormaetxea Trojaola (1924)
Aramaio
-
Gerraosteko bizimodua
Garbiñe Diaz de Mendibil Biteri (1932)
Legutio
-
Mutrikutik bueltan Elgoibar apurtuta aurkitu zuten
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
San Pedro bezperaz etxera, ia hiru urte kanpoan egin eta gero
Jose Gurrutxaga Ondartza (1921)
Elgoibar
-
Errazionamenduko ogia eta olioa
Julian Iruretagoiena Olalde (1924)
Azkoitia
-
Eibarrera itzultzen gerraostean
Aurora Bascaran Martínez (1933) Concepción Martínez Fuldain (1908)
Eibar
-
Aita salbokondukto eske
Miren Lore Ibazeta Solabarrieta (1936) Nekane Ibazeta Solabarrieta (1925)
Ondarroa
-
Etxera itzultzean hutsik aurkitu zuten
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria