Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Etxean zenbat gari edo baba hartzen zen apuntatu egin behar izaten zen eta udaletxeari adierazi. Etxean zenbat sagardo egiten zen ere aitortu egin behar izaten zen, eta "txaperua" ibiltzen zen etxez etxe zaintzen, gainera. Euren inguruko batek sagardo kupela ezkutatu zuen, baina bilobak egia aitortu zion "txaperuari". "Hau dek hau! Aingeruak beti egidxa!".
Informazio gehiago: Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Ekonomia gerraostean
-
Gernika erre zuten egunaz
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Baserritarrei esker iraun zuten gose denboran
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
"Bodegon" sagardotegia
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Beasaingo fabrikak ekarritako dirua
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Gerra eta gerraostea: uzta entregatu behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Gerra sasoian errotak zarratuta
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Errazionamendua eta entregatutako uzta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Errazionamendua
Miren Zuazabeitia Herrasti (1930)
Aretxabaleta
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar