Gerra garaian, gose handia
Hizlaria(k): Klara Urbieta Albizu (1924) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamendua zegoen orduan. Otorduetako jakiak zein izaten ziren azaltzen du; ez zuten afaltzen.
Informazio gehiago: Gerra garaian, gose handia
Ekonomia gerraostean
-
Artoa eta babarrunei esker ez zuten goserik pasa
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Errotak eta ogi egitea
Manoli Olaizola Alkorta (1917)
Zarautz
-
Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Txerriak hazten gose denboran
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Irin bila joaten ziren gauez
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Eskola garaiko kontuak; errazionamendua
Joxe Mari Agirregomezkorta Zelaiaran (1936)
Pasaia
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Telefonoz jaso estraperloarako abisua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Errazionamendua eta kupoak
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz