Baserrian beti zegoen jatekoa
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten goserik pasa. Ogia eta olioa ziren gehien falta zitzaiena. Arrautzak gordinik ere jaten zituzten. Egunean zortzi edo bederatzi arrautza jan izan ditu. Hala ere, ez du sekula gibeleko arazorik izan. Bularrean mantxa bat bilatu zioten eta ez nekatzeko esan zioten.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929)
Tolosa
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Errotak eta kontrabandoa
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Soldadutzako gidabaimena eta kontrabandoko gasolina
Antonio Etxeberria Olano (1919)
Astigarraga
-
Errotak itxita gerraostean
Jose Gastelu-Urrutia Arabio-Urrutia (1922)
Abadiño
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Roke Etxeberria Alkain (1928)
Andoain
-
Janaria gerraostean
Maria Huizi Apezetxea (1933)
Berastegi