Gerra garaian errotak prezintatuta
Hizlaria(k): Lazaro Garate Aristondo (1927) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Eguneroko otorduetan lentejak, babak, etab. jaten zituzten eta haiek ere errazionamenduan izaten ziren. Etxean morokila jaten zuten gehienbat. Lasaoko turbinan bizi zirenean errota gertuan zuten. Errotak prezintatuta egon zirenekoa kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerra garaian errotak prezintatuta
Ekonomia gerraostean
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Albizturko errota
Pakita Peñagarikano Elosegi (1926)
Tolosa
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Gosetea
Maite Ezkurdia Don (1931)
Amasa-Villabona
-
Gosea bai eta ez
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
JAZ-Zubiaurre: Merkatuak zabaltzen
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Gerra ostean tela gutxi
Asuntxi Uribesalgo Bengoa (1928)
Bergara
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Estraperloan Arabara joanda
Anton Agirre Eraña (1924)
Eskoriatza
-
Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia