Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Garia Antzuolako errotara
Jesus Zufiria Iarza (1929)
Oñati
-
1940an morroi joan zen auzora
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Kupoa berandu arte ordaindu zuten
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Ama etxeak garbitzen; gerraosteko miseria
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Errotara gauez eta beldurrez
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Francoren bisitak ogi gehiago eta hobea ekarri
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku