Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Javier Aristi Aizpurua (1930) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Otorduetan txerriki ugari eta baba jaten zuten. Ogia errazionamenduan egoten zen eta katiluaren forma emandakoa izaten zen, gogorra. Javierren etxean ogi gutxi egiten zen. Etxetik 100 metrora Errotatxo izeneko errota zuten eta bertara eramaten zuten artoa, gero irina lortu eta talo eta morokilak egiteko etxean.
Informazio gehiago: Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
50eko hamarkada, garai tristeak
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Arropak, besteek emandakoak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Oihalgintzako eta estraperloko dirua barra-barra
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Gerraostean, janari urritasuna
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Tabakoa azukrearen truke
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Jende asko eskean
Eusebio Arriolabengoa Mendizabal (1925)
Aramaio
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Errotako harriak Bergaratik ekarri zituzten
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta