Gerraosteko errazionamendua
Hizlaria(k): Encarna Yarza Zendoia (1915) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendua. Boniatoak. Hiru kategoria zeuden; okerrena 'primera' zen (jan gutxien jasotzen zuena). Ogia gogorra zen. Haragia ere errazionatuta zegoen. Kartila zuten. Dendara joaten ziren janaria erostera. Kafearen ordezkoa egiten zuten, artoa edo garia labean erreta.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errotak itxita
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Ekonomato militarra
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Kontrabandoaren nondik norakoak: garaiak, oztopoak, arriskuak eta tratuak
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun
-
Paketatzea mojen lana
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
"Gota de leche", behartsuei laguntzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Estraperloan etxe ondotik Madarixa aldera
Juan Jose Errasti Juaristi (1922)
Azkoitia
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Kontrabandoko tabakoa
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi