Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean goserik ez
Pedrotxo Urizberea Emazabel (1922)
Donostia
-
Aguazilen bandoak
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Karabineroak saihesten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Gose garaia, gerraostean
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Estraperloko garaia
Bernabe Bergara Aginaga (1929)
Tolosa
-
Gerra osteko gose garaiko kontuak
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
Hondoratutako ontziko gomekin aberastu
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia