Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Maritxu Maiztegi Arregi (1929) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Goiko Bentako sukaldea nolakoa zen. Egurra eta ikatza, ekonomikarako. Labesua. Ogia egiten zuten batzuetan. Errazionamendu garaian, taloak. Errotara joaten ziren. Garia gauez ere eho izan zuten. Arabatik ekarritako irin zakuak. Kontrolak. Patata entregatu beharra.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Simaurra sororako
Klaudio Jaio Onaindia (1937)
Ziortza-Bolibar
-
Medikua zaldian etxeraino
Joxe Luix Arzallus Lizarralde (1929)
Errenteria
-
Estraperlo garaia
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Errazionamendu garaia
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Errazionamenduko janaria eta bestelako jeneroa
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gerra garaiko kontuak
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Garia ehotzera Antzuolara
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio