Gerra osteko gosea eta eskasia
IRALE - Irakasleen euskarazko prestakuntza zerbitzua
Hizlaria(k): Josepa Espilla Sololuze (1922) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerra ostean gosea pasatu zuten. Artoa entregatu egin behar izaten zuten. Artoa, baba, urdaia eta esnea jaten zituzten. Lana gogor egiten zutela dio.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea eta eskasia
Ekonomia gerraostean
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Guardia zibilak eta etxe-ordeko gari-zakuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu
-
Txerria partitzerakoan "odolkiak ordainetan"
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Gibela, tuberkulosia zutenentzat; errazionamendua
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Errazionamendurako errolda egiten
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Anjel Elorza Beitia (1937)
Legutio
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu
-
Errazionamenduaren neurrira
Begoña Lizaso Eizmendi (1922)
Errenteria