Gerraosteko otorduak
Hizlaria(k): Sabino Auzmendi Arratibel (1926) Herria: Ataun (Gipuzkoa)
Gerraostean, baserrietan, ogia jateko irina bazeukaten; baina kalean okerrago pasa zuten. Orduko otorduei buruz hitz egiten du.
Informazio gehiago: Gerraosteko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Gerraostean errotak itxita eta ezkutuan joan behar
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Baserrietan errazionamendurik ez
Jose Manuel Susperregi Zabala (1932)
Lezo
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Errazionamendua
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko gosea
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Gosea eta errazionamendua
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Arropak, besteek emandakoak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Gosea gerra garaian
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil