Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan zebilen mutila anaiarekin nahastu zutenekoa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Gerraosteko gosea
Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922)
Donostia
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Errazionamenduan ere goserik ez Elantxoben
Kontxa Gonzalez Badiola (1928)
Elantxobe
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Bizikletan kalera eta Antzuolara esnea edo arto-irina garraiatuz
Margarita Plazaola Murua (1927)
Urretxu
-
Kontrabandorako metodoak
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Baserritik bizi ziren
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia