Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Hizlaria(k): Eugenio Sagastizabal Beobide (1928) Herria: Arrigorriaga (Bizkaia)
Gerra aurretxoan bost txerri hazi zituzten, baina inork ez zituen erosi gura. Gerra etorri zen eta jendea harrapataka etorri zitzaien txerrikia erosi guran. Artajorrara ere etortzen ziren kaletarrak tripa-truke gose-denboran. Errepublika denboran, ostera, jatekoa ugari zegoen. Txerrikia egosi, beste gauza batzuekin nahastu eta txerriei ematen zitzaien atzera. Etxean asko ziren, eta berehala jaten zuten txerria.
Informazio gehiago: Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Ekonomia gerraostean
-
Gerra bukatu eta gosea etorri
Maria Pilar Beloki Ormazabal (1932)
Andoain
-
Errazionamenduan nola moldatu ziren
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Ogi zuria vs beltza
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Gerra ondorengo urteak: gosea; estraperloa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Gerra ostean mugimendu industriala
Kontxita Beitia Oiarbide (1940)
Donostia
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia