Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Hizlaria(k): Pedro Iriarte (1937) Herria: Abaurregaina (Nafarroa)
Gerraostean ez zuten goserik pasatu. Arto-esnea jaten zuten gosaltzeko. Errotak prezintaturik. Abaurrepera eramaten zuten garia ehotzera. Errepidetik urrun dago eta ez zen arazorik izaten.
Informazio gehiago: Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Ilargiaren garrantzia
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Ama, arropa garbitzen eta egurra saltzen
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Abereengatik domeketan ere lan
Miren Ensunza Valier (1934)
Errigoiti
-
Errotak eta kontrabandoa
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Taloa egunero
Juliana Begiristain Auzmendi (1928)
Ataun
-
Arroniztik olioa estraperloan
Antonio Larrañaga Larrañaga (1931)
Zarautz
-
Nahiago hotza pasa, besteren egurra hartu baino
Seberiana Areizaga Beain (1937)
Urretxu