Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria

Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.

Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Herria: Soraluze (Gipuzkoa)

Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.

Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria

Gerratik itzulera