Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Gerratik itzulera
-
Zestoako tabernak eta giroa
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Markinatik etxera
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Santander erori zenean
Emilia Unamuno Zamakola (1915)
Eibar
-
Aita garbiketa lanetan derrigortuta
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Etxeko kortan bizi behar
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Olaetatarren eta Altuberen etxean bizitzen
Luzina Arriola Zabalia (1925)
Gernika-Lumo
-
Gerraostean seminariora bueltan
Bittor Garaigordobil Berrizbeitia (1915)
Abadiño
-
Herria berreraikitzen
Enrike Aranzabal Olaeta (1924)
Gernika-Lumo
-
Lizarrustira estraperlora joandakoa
Martina Agirre Zuriarrain (1930)
Abaltzisketa
-
Sagarrak eta errazionamentuko boniatoak okindegira eramaten ziren erretzera
Joseba Garate Elosua (1936)
Zumaia