Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Hizlaria(k): Alejandro Ormazabal Garmendia (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Errazionamendua xaboi, olio, azukre eta abarrekin egiten zen. Ogia eta olioa oso kalitate txarrekoak ziren. Alejandro etxe onekoa zen eta ez zuen sekula goserik pasa, baina lagunek bai. Estraperloa dendariek eta gutxien uste zenak egiten zuen: komeriak izaten ziren ezkutuan jana eramaten.
Informazio gehiago: Xaboia, olioa, azukrea eta abar errazionamenduan
Gerratik itzulera
-
Gerra Zibila ume baten ikuspegitik
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Valentziatik etxera
Lore Egurrola Urkiola (1924)
Ondarroa
-
Buelta Getariatik Donostiara, trenez
Jabier Puerta Galdos (1927)
Donostia
-
Etxera itzulitakoan, dena hondatuta
Niceta Zabala Zamakona (1937)
Berriz
-
Gerratik bueltan
Ana Mari Aldazabal Guridi (1924)
Eibar
-
Poza, baina egoera zaila
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Etxea egiteko komeriak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Jatekoaren truk lanean
Antonio Iturricastillo Askasibar (1930)
Elgeta
-
Larru-ontze lantegiak Antzuolan
Maria Aranguren Alberdi (1922)
Antzuola