Gerra-garaiko jatekoa
Hizlaria(k): Karmele Elola Aranburu (1924) Herria: Zarautz (Gipuzkoa)
Gerra-garaiko ogiari "dinamita" deitzen zioten. Ez zuten hura jaten. Babarrunak eta irina lortzen zituzten eta ardia ere hazi zuten etxean. Baratzea zuten etxean. Ogia ere etxean egiten zuten.
Informazio gehiago: Gerra-garaiko jatekoa
Ekonomia gerra garaian
-
Kanoikadak Mandubitik
Inazio Barandiaran Aldasoro (1931)
Beasain
-
Gerra etorri zenean
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Babeslekuetara lasterka sirenak entzutean
Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Etxeko janaria, tropentzat
Joxe Pagadizabal Artola (1928)
Oiartzun
-
Gerra denborako miseriak
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Aitak egiten zituen hilkutxak
Begoña Monasterio Zubillaga (1916)
Bermeo
-
Gerran familia sakabanatuta
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Eskola euskaraz
Milagros Ertzilla Arregi (1934)
Arrasate
-
Kanpotarrak ongi integratu al ziren?
David Barandiaran Iturriotz (1927)
Amasa-Villabona
-
Fabrikak militarizatzeak ekarritako abantailak
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain