Gosea ez pasatzeko baliabideak izandakoak
Hizlaria(k): Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Goserik ez zuten pasa, bazutelako janaria nondik lortu: batzuek baratzetik, besteek mahastietatik, eta besteek itsasotik. Olioa erosi egin behar izaten zuten, eta ondo zaintzen zuten zenbat gastatzen zuten. Ogia erosteko jendea nola moldatzen zen azaltzen dute. Beraiek etxean ez zuten ogirik egiten; bai, ordea, taloak.
Informazio gehiago: Gosea ez pasatzeko baliabideak izandakoak
Ekonomia gerra garaian
-
Zubiaurre lantegian, espoletagintzan
Jose Zuatzubizkar Goenaga (1922)
Elgoibar
-
Aita inguruko ferratzaile bakarra gerra sasoian
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein
-
Gerratik libratu nahian
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Gerra hasieran, Alegiatik ihesi
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Lanerako argindarrik ez
Julen Iriondo Bergaretxe (1920)
Elgoibar
-
Kuliska itsasontziarekin, Bilbon gerrako minak batzen
Aurora Manterola Burgaña (1942)
Mutriku
-
Trubian egin zuen soldadutza
Julen Iñurrieta Goikoetxea (1925) Nikanor Iñurrieta Goikoetxea (1920)
Soraluze
-
Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Loiolara bizitzera
Jon Ezeiza Areitioaurtena (1936)
Donostia
-
Soldadu italiarren arropa garbitzen
Pilar Araukua Andikoetxea (1933) Mari Azkarate Araukua (1924)
Bermeo